Aikuisryhmä

AIKUISTEN RYHMÄT

 

Aikuisten urheilukoulu / kilpailuihin tähtäävät pikajuoksijat / kiekonheittoryhmä, syksy 2023 (alkaen ke 4.10.)

Ko. porukan treenit toteutetaan osin pienryhmä-harjoittelulla, osin yhdessä kestävyys-ryhmän ja nuorten urheilijoiden kanssa isossa porukassa. Talvikaudella yleensä pääharjoitus isommalla porukalla joko lauantaina päivällä Kuusaan Kalliosuojassa tai kerran kuussa Pajulahden liikuntakeskuksessa Nastolassa.

 

Lauantain harjoitus sisältää itsenäisen verkan jälkeen harjoittelukauteen tyypillisiä juoksuvetoja & juoksutekniikkaa, kuntopiiriä/voimaharjoittelua tai jonkin seuraavan yleisurheilulajin harjoitusta: pikajuoksun telinelähdöt, aitajuoksu, viestinjuoksu, pituushyppy, kuulantyöntö ja lopuksi pallopeli (pallopelin sijasta ainakin kerran syksyllä ulkopuolisella ohjauksella liikkuvuus-lihaskunto -harjoitus). Sunnuntain harjoitus Pajulahdessa saman tyyppinen (Pajulahden treeneihin kimppakyydit, ekan kerran seuran piikkiin harjoitusmaksu, marras- ja joulukuun hallimaksu omalla kustannuksella).

 

Muutama aikuisista tähtää aikuis (kv. termi masters)-sarjojen eli 30+ sarjojen henkilökohtaisiin SM-kisoihin ja usea myös 30+ sarjojen SM-viestinjuoksukisoihin. Alla kuva v. 2023 SAUL SM-viestinjuoksuihin osallistuneesta Kajon porukasta. Tämän joukon urheilijoita käy lauantai-treenien lisäksi keskiviikon juoksutreeneissä Kouvolan jäähallin juoksuradalla.

20230819 122808

 

Aikuisten urheilukoulu & pikajuoksijat -porukalle järjestetään aika ajoin harjoituksen muodossa 4 lajin moniottelu, jonka lajit ovat 60m aitajuoksu(11v. lasten aitakorkeus ja aitavälit), kuulantyöntö(oman sarjan kuulan paino), pituushyppy ja 1000m juoksu. Tämä harjoitus-moniottelu on sopiva haaste ja hyvällä tsempillä sen pystyy läpäisemään jo vähällä harjoittelullakin(voi myös jättää jonkun lajin väliin). Seuraava neliottelu su 19.11. Pajulahdessa.

 

Lisäksi järjestetään lisätreenejä kiekonheitosta kiinnostuneille ja treeneissä on käynyt muutama 20-25m miesten kiekkoa viskaava sekä yksi nuori kilpaileva tyttöheittäjä.

Ryhmän valmennuksesta vastaa Kai Kepsu

 

Naisten kestävyysjuoksuryhmä

6-10 aikuisen naisen(ja yhden miehen) aktiivinen ryhmä, joka pääosin pitkät lenkit tekee omineen/kimpassa, mutta harjoittelua täydennetään ja monipuolistetaan yhdellä ratajuoksun(sisäkauden alussa ja kesäkauden alussa maastossa) viikkoharjoituskerralla, jolloin myös pääsee sitten harrastamaan urheilua sosiaalisesti. Yhteistreeneissä tehdään myös tukevaa harjoittelua sekä juoksuteknisiä harjoitteita.

Yhteistreenit etenevät peruskuntokauden TV kevyt maastolenkeistä 150-600m toistojuoksuihin sekä myöhemmin 800-1500m vauhtikestävyysjuoksuihin. Testeinä voidaan tehdä maastojuoksu Mansikka-ahon kuntoradalla sekä voi osallistua Pajulahden 1000m juoksuun aikuisten urheilukoulun moniottelu-harjoituksen yhteydessä. 

Aloittelijoille voidaan tehdä sovittaessa intro-jakso, jossa annetaan harjoitusohjeet juoksuharjoittelun tason noususta yhteistreenien tasolle. Kestävyysjuoksijoiden viikkoharjoitus keskiviikkona(maastotreenien jälkeen sisällä) Kouvolan jäähallissa tai Kookoon liigapelin sattuessa lokakuussa tiistaina(marraskuun vikan keskiviikon korvaava harjoitusaika vielä auki) ja lisäksi voi osallistua esim. ryhmien yhteistreeneihin kerran kuukaudessa Pajulahden liikuntakeskuksessa.

Ryhmästä useampi on kesäkauden aikana kilpaillut juoksutapahtumien lisäksi myös "masters"-sarjojen SAUL SM-kisoissa polku- ja viestinjuoksussa. Meiltä on löytynyt joukkueita mm. 30-50v. sarjoissa.

 

Valmennuksesta vastaa Kai Kepsu 

 

Aikuisryhmien harjoitusten kokeilu ja ilmoittautuminen ryhmiin

treenejä voi käydä kokeilemassa veloituksetta ja sen jälkeen pitää ilmoittautua ryhmän jäseneksi Suomisportissa + Valkealan Kajon pääseuran toimintaan(seuran jäsenmaksun veloitus tulee sieltä)

 

Harjoitusmaksut aikuisten ryhmät/syyskausi 2023:

kun käy treeneissä kerran viikossa: 50€ (jos yhden viikkoharjoituksen lisäksi laaditaan sovittaessa henkilökohtainen harjoitusohjelma 1krt/vko = +30€)

kun käy treeneissä kaksi kertaa viikossa: 85€ (jos osallistuu valmennukseen 3krt/vko tai kahden viikkokerran lisäksi laaditaan sovittaessa henkilökohtainen harjoitusohjelma yhteen viikkoharjoitukseen = +30€)

 

Harjoitusmaksu ei sis. seuran jäsenmaksua(laskutetaan kerran vuodessa suomiSportin kautta) eikä osallistumismaksuja kisoihin. Joukkuekisoihin voi seura maksaa osanottomaksut. jos saadaan hankittua siihen kohteeseen sponsoria tai sitten urheilijat talkoilee seuralle tuloja.

 

Lisätietoja aikuisten ryhmien toiminnasta:

kai.kepsu@xamk.fi

 

***

 

Innokkaimmat aikuisten urheilukoululaiset ovat osallistuneet ikäsarjojen 30+ SAUL SM-kisoihin, Valkealan Kajon järjestämiin kisoihin, yleisen sarjan pm-hallikisoihin sekä avoimiin seurakisoihin, kuten alla 2010-luvun loppupuolella Mäntyharjun avoimissa seurakisoissa aikuisten urheilukoululaisia.

 

Maentyharju 5 8 20

 

 

Aikuisten urheilukoulua Valkealan Kajon alaisuudessa jo 2010-luvun alusta, tässä alkuvuosien lehtimainosta:

 

Aikuisten urheilukoulu 2019