Yleisurheilu

Ihminen on luotu liikkumaan!

Kehittävintä on monipuolinen liikunnan harjoittaminen.

Lapsena luodaan pohja ihmisen liikuntakyvylle myös tulevaisuutta ajatellen. Lapsena tulee liikkua paljon ja monipuolisesti. Koordinaatioon ja kehon hallinnan kehittämiseen tulee kiinnittää riittävästi huomiota. Tehokkainta on omaehtoinen liikunta pihapelien ja leikkien muodossa, pitkäkestoisissa jaksoissa.

Kouluiässä lasten omaehtoinen liikunta vähenee radikaalisti, tällöin lisää liikuntaa saadaan ohjatuissa harjoituksissa. Mitä enemmän ikää tulee lisää, sitä suurempi merkitys on liikunta-aktiivisuudella. Tutkimusten mukaan edes ohjatuissa harjoituksissa käyvien liikunta-aktiivisuus ei välttämättä täytä suosituksia.

Yhtälailla liikunnan harrastaminen kuin harrastamattomuus voi aiheuttaa erilaisia vammoja, mutta tällöin on apua monipuolisuudesta. Mikäli ei pysty harrastamaan enää sitä ominta lajia, voi olla valmiuksia jatkaa jonkin toisen urheilulajin parissa. Liikuntaa ei kannata koskaan lopettaa!

Istumatyö sekä muut yksipuoliset työolot ovat aikuisen ihmisen riesana. Liikunta on tärkeää ihmisen toimintakyvyn säilyttämiselle. Kilpaurheilijoille on tärkeää optimoida oman lajin suoritus, mutta harrastajille suositellaan mahdollisimman monipuolista liikunnan harrastamista niin yksin kuin hyvässä seurassa. Kuntourheilijalle ei saman liikuntasuorituksen jatkuva toistaminen ole hyvä, vaan kannattaa esim. lähteä uusille poluille vaihtelevaan maastoon, jossa maaston erinäiset muodot antavat haastetta ihmisen kropalle ja näin koordinaatio ja sitä kautta ryhtikin paranee! Ja sen lisäksi mieli virkistyy.

Tervetuloa liikkumaan yhdessä meidän kanssa!

Löydät Kajon yleisurheilun myös Facebookista ja Instagramista!

 


YHTEYSTIEDOT

Suvi Kalliomäki

jaostosihteeri

suviskalliomaki@gmail.com, 050-5010523

 

YLEISURHEILUJAOSTON JÄSENET 2023:

Timo Lehmusmetsä, puheenjohtaja

Suvi Kalliomäki, sihteeri

Kai Kepsu, rahastonhoitaja

Paula Mäkelä, jäsen

Kari Niemi, jäsen

Visa Hongisto, jäsen

Ulla Teittinen, jäsen

 

YLEISURHEILUN EDUSTUS PÄÄSEURAN JOHTOKUNNASSA:

Paula Mäkelä, Valkealan Kajo ry puheenjohtaja

Keijo Hulkkonen, johtokunnan jäsen

Visa Hongisto, johtokunnan jäsen