Kouvola Volley pelasi toiseksi lauantaina Puistolassa pelatussa lentopallon B-tyttöjen 1-sarjan turnauksessa ja pysyi tavoitteessaan, eli säilytti mahdollisuutensa 22.3 pelattavaan SM-välierään. Turnauksen voittajalle oli tarjolla suora välieräpaikka, joka jäi Kouvolalta muutaman eräpisteen päähän Kouvolan hävitessä JyLelle Jyväskylästä erin 2-1. Kouvola Volleyn hyökkäysvoima kyllä riittää joukkuetta kuin joukkuetta vastaan, mutta lauantainen turnaus osoitti taas kerran mikä merkitys syötön onnistuneella nostolla ja sitäkautta mahdollisuudella hyökätä verkolta tehokkaasti on lentopallossa. Myöskin keskialuueen puolustaminen kaipaa terävämpää liikettä ja selkeämpää vastuunottoa. Kouvola voitti lauantain turnauksessa PuMan Helsingistä ja ViLePan Vihdistä erälukemin 2-0. Hyökkäysvoimaltaan selkeästi Kouvolaa heikompi, mutta hyvin liikkunut ja hyvin syöttänyt JyLe Jyväskylästä voitti kouvolan tasaisen taistelun jälkeen erin 2-1 kuten samoin eräluvuin myös muut vastustajansa ja on varmistanut välieräpaikkansa. Ottelussa JyLe-KoVo taisteli piste-pisteestä turnauksen selkeästi kaksi parasta joukkuetta. Kouvola kuitenkin sortui JyLea enemmän omiin virheisiin aloitusten nostoissa sekä jatkopallojen tehokkassa hyökkäyksessä ja antoi näin turhaa tasoitusta sinänsä heikommalle joukkueelle. Kun taas toisaalta Kouvola Volleyn saadessa rivinsä ojennukseen ja pallot passarin pelattaviksi JyLe oli voimaton Kouvolan kovien hyökkäysten edessä. Myöskin Kouvolan torjunta verkolla pysäytti JyLen monta hyökkäystä etenkin ottelun toisessa erässä. Turnauksen viimeiselle sijalle jätettiin kaikki kolme otteluaan hävinnyt ViLePa.

"Turnauksen viimeinen ottelu JyLeä vastaan oli hyvää lentopalloa ja erityisesti hyökkäys toimi hyvin. Seuraavat viikot käytämme kuusikkopelaamisen hiomiseen ja ottelurutiinin hankkimiseen palaamalla harjoitusotteluja mm. Kajon naisten 2-sarjajoukkuetta vastaan", tiivisti KoVon valmentaja Petri kuokkanen. Seuraava B-tyttöjen 1-sarjan turnaus pelataan 8.2 johon KoVo on anonut turnausisännyyttä.

Turnauksen tulokset:

PuMa-ViLePa 2-1 (25-13, 20-25, 15-12)
PuMa-KoVo 0-2 (17-25, 17-25)
ViLePa-JyLe 1-2 (25-18, 17-25, 14-16)
ViLePa-KoVo 0-2 (19-25, 14-25)
KoVo-JyLe 1-2 (18-25, 25-23, 13-15)
JyLe-PuMa 2-1 (17-25, 25-21, 15-8)

BTY 2

Kuvassa vasemmalta:

Tanja Toikka, Martta Lindström, Salla Partanen, Ida Laaksonen, Henna Niemi, Taru Aapro, Yasmine Madsen, Essi Penttinen, Maiju And, Petri Kuokkanen, Veera Hämäläinen, Suvi Aapro