Valkealatalo oli sunnuntaina natista liitoksistaan, kun Naisten II-sarjan Kouvolan herruudesta kamppailivat Kajo ja Kole. Aina tulikuuma paikalliskamppailu ei jättänyt ketään kylmäksi. Täysi katsomo sai todistaa kajottarien nousua ensimmäisen erän tappiosta 3-1 voittoon. Erälukemat ottelusta kirjattiin 18-25, 25-19, 25-16 ja 25-23.

Ensimmäiset kaksi erää kamppailtiin tasatahtiin aina 18 pisteeseen saakka piste sulle, piste mulle - taktiikalla, kunnes toinen joukkue meni menojaan erävoittoon. Ensimmäisessä erässä Kolen Taru Toikan aloitukset olivat myrkkyä Kajon vastaanotolle ja vieraat veivät erän nimiinsä. Toisen erän lopussa Kajo oli tehokkaampi hyökkäyspäässä ja vei erän. Kolmannessa erässä Kajo oli selvästi parempi ja koko ottelun ajan vaivanneet syöttövirheet antoivat vastustajalle erässä liiankin monta pistettä. Viimeisessä neljännessä erässä nähtiin kunnon paikalliskamppailun meininkiä ja pitkiä palloralleja. Tasapisteissä edennyt erä huipentui loppuaan kohti ja verkon molemmin puolin nähtiin hienoja suorituksia, Kolen joukkueesta erottui näin kovakätinen Satu Kuusikunnas. Kajon naiset olivat lopulta parempia ja veivät voiton. Kaiken kaikkiaan ottelu oli todiste siitä, ettei tunnelma ole lentopallosta kadonnut ja paikalliskamppailut ovat aina jännittäviä viimeiseen palloon asti.

Kajon peli piristyi yleispelaajana pelanneen Veera Hämäläisen johdolla toisessa erässä ja lopulta onnistumisista saatiin nauttia laajalla rintamalla. Hyökkäyspisteistä vastasivat Veeran lisäksi keskellä pelanneet Riikka ja Jaana sekä hakkurin tontilla Tiia. Liberona pelanneen Essin otteet paranivat pelin edetessä ja Essi noukki puolustuksia tärkeissä pistepalloissa.

Kotijoukkueen kokoonpanossa pelasivat: Jaana Kekki, Salla Ruokola, Riikka Kärkkäinen, Sanna Lautamatti, Laura Setälä, Laura Pokki, Emma Ikävalko, Essi Heiskanen, Tiia Vierre ja Veera Hämäläinen. Valmentajana Kimmo Kalenius ja tsempparina penkillä nilkkavammasta kärsivä Maiju Laurila.

Voitolla Kajo siirtyi jakamaan lohkokakkosen paikan Karhulan Veikkojen kakkosjoukkueen kanssa, jolla on tosin kaksi ottelua enemmän pelattuna. Kärjessä jatkaa suvereenia kautta pelaava KaVen ykkösjoukkue. Ensi sunnuntaina Kajon kotiluolaan saapuu vieraaksi juuri edellä mainittu KaVe 2.

Isänpäivänä pelattava ottelu Valkealatalossa klo 14.00. Tervetuloa!