Valkealan Kajon yleisurheilukauden päättäjäisiä vietettiin tänään Valkealan Puhjonrannassa. Kulunut kausi oli ikimuistoinen. 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi pääsimme myös ensimmäistä kertaa Seuracupin finaaliin ja illan kruunasi Suomi-Ruotsi maaottelun seuraaminen ja nimmarijahti Olympiastadionilla.

Urheilijamme menestyivät niin piirinmestaruus-, Youth Athletic Games- kuin SM-kisoissa. Nuorten SM-kilpailuista urheilijamme saavuttivat useita mitaleja ja pistesijoja. Henkilökohtaisia mitaleja toi Valkealaan T14-sarjassa Jenna Kolari kultaa 3000m kävelyssä sekä T15-sarjassa tuplahopeilla Elsa Stadig 800m ja 2000m matkoilta. SM-joukkuemitaleja tuli kolmelle joukkueelle: T15-sarjan keihäänheitosta Arianna Kortelainen ja Sara Suhonen saavuttivat joukkuepronssia ja lisäksi P14-sarjassa Sisu Parkkonen ja Niklas Hämeenniemi saavuttivat korkeudessa joukkuehopeaa ja seiväshypyssä joukkuepronssia.

SM-pistesijoja kertyi seuraavasti:
T15 Elsa Stadig 4. maastot
T14 Helmi Kalliomäki 4. seiväs
P14 Sisu Parkkonen 6. korkeus / 8. seiväs
T15 Arianna Kortelainen 7. keihäs
P14 Niklas Hämeenniemi 8. korkeus
M17 Nuutti Ahtola 7. 100m

Myös aikuisurheilijat saavuttivat useita henkilökohtaisia sekä joukkuemitaleja SAUL:n SM-kilpailuista.

Suomen suurimmat yleisurheilukilpailut, eli Youth Athletics Games -kilpailut kisattiin vaihtelevassa säässä Lahdessa kesäkuussa: Hilla Kalliomäki toi T11-sarjassa 150m kultaa, 60m aidoista hopeaa ja 60m pronssia, Laura Jyrkiäinen T13 60m aidoista pronssia, T15 3000m kävelystä Jenna Kolari hopeaa. Joukkuemitaleita tuli T11 korkeudesta pronssia Venla Parkkoselle ja Sesilia Suniselle, T12 korkeudesta hopeaa Leeni Iiskolalle ja Veera Hermuselle, sekä P13 pituudesta kultaa Joona Niinikankaalle ja Korawik Saendeelle. Seuran ainokaisen YAG-viestimitalin toi P9 4x400m joukkue, joka otti hopeaa joukkueella: Niilo Nuutinen, Reino Jaakkola, Veeti Vainiokangas ja Veikko Kyllönen.

A-luokkatuloksia saavutettiin 47kpl yhteensä 25 eri urheilijalle. Valtakunnallisessa nuorisotoimintakilpailussa Valkealan Kajo sijoittui tänä vuonna kakkosliigassa sijalle kaksi Kauhajoen Karhun jälkeen.

Pystyimme tänäkin kesänä palkkaamaan kesätyöntekijöitä harjoitusten ohjausavuksi. Siitä kiitämme sponsoreitamme Siekkelin Puutyö Oy, Lions Club Valkeala ja Lions Club Valkeala/Vekara, sekä kesätyöseteleistä Kouvolan kaupunkia ja Kymliä. Teimme myös useita yhteisiä kilpailumatkoja bussilla, kiitokset turvallisista kilometreista Linjaliikenne Martti Laurila Oy.

Parhaat urheilijat

Valkealan Kajon paras urheilija oli 15-vuotias Elsa Stadig, joka oli SM-hopeamitalien lisäksi 4. SM-maastoissa. Paras alle 13-vuotias poikaurheilija oli Korawik Saendee ja tyttöurheilija Hilla Kalliomäki. Kiertopalkinnot saivat seuraavat urheilijat: 9-vuotiaat pojat Niilo Nuutinen, tytöt Iina Grönroos. 11-vuotiaat pojat Lino Kaukoluoto, tytöt Hilla Kalliomäki. 13-vuotiaat pojat Korawik Saendee, tytöt Jonna Kolari. Tämän lisäksi palkintoja jaettiin aktiivisille harjoittelijoille ja tsemppipalkintoja ohjaajien valitsemien kriteerien mukaan. Ensimmäistä kertaa urheilijat pääsivät äänestämään joukostaan tsemppariurheilijoita, tänä vuonna palkinnon saivat Laura Jyrkiäinen, Hilla Kalliomäki ja Helmi Kalliomäki.

Kiitos vielä myös esiintyjille! Saimme kuulla omien urheilijoiden esittämänä kauniin musiikkiesityksen. Eikä me vain pönötetty päätösjuhlallisuuksissa, vaan pistettiin dancebattlen merkeissä heti alkuun kisa pystyyn aikuiset vs. juniorit Tanssinopettaja Heini Ahtiaisen johdolla.