Vuoden 2013 ensimmäisen adventtisunnuntai huipentui naisten 2-sarjan kärkikamppailuun Valkealan Kajon ja Karhulan Veikkojen ykkösjoukkueen välillä.
Klassikoksi ennakoitu kamppailu muodostui kuitenkin odotuksiin nähden hienoiseksi pettymykseksi, eikä Valkealatalon yleisö päässyt todistamaan suurta lentopallojuhlaa.
Edellisenä viikonloppuna kuolevaisuutensa KoLen vieraana näyttänyt KaVe ei antanut Kajolle siimaa, vaan vei ottelun puhtaasti 0-3 (15-25, 18-25, 24-26).

Ratkaisevaksi tekijäksi ottelussa muodostui KaVen raudanluja puolustus, johon Kajon hyökkäys hakkasi päätään kerta toisensa jälkeen.
Kolmannessa erässä Kajon naiset saivat pelin juonesta kiinni ja olivatkin jo eräpallotilanteessa lukemissa 24-23, mutta KaVe sai kammettua itsenä sillasta erä- ja
otteluvoittoon.


Voitollaan KaVe 1 siirtyi lohkokärkeen kahden pisteen päähän Kajosta ja on mitä todennäköisimmin lohkovoittaja, kun sillä on vielä ottelu vähemmän Kajoa pelattuna.
Ensi lauantaina 7.12. Kajo päättää runkosarjan pelinsä vierailuun Kouvolan Kuntotalolla, jossa kauden ainoan pistemenetyksen KaVe 1:lle tuottanut KoLe janoaa kostoa
kuukauden takaisesta Valkealatalossa koetusta tappiosta. Kunnian lisäksi ei tässä paikallistaistossa ole muuta panosta, sillä Kajo on jo aiemmin varmistanut lohkokakkosen ja KoLe lohkokolmosen paikan.

Naisten runkosarjan päätösottelu Kouvolan kuntotalolla lauantaina 7.12. klo 16.